Tip van de Slager
Longhaas:
Een paar weken geleden hadden we wat te vieren, onze oudste zoon Emiel was jarig en op een zondag nodigden we buren, vrienden en familie uit om er een gezellige middag van te maken. De bbq buiten aangezet, een kamado, zo’n bbq met deksel, goed ruim van tevoren opstoken, want hij moet loeiheet worden. Na de gebak krijgen onze gasten niet veel hapjes, want we gaan nog lekker genieten van een warme maaltijd. Vooraf had ik een aspergesoep en als hoofdgerecht wat asperge-beenham- salade met in reepjes gesneden longhaas en een truffelmayonaise. De longhaasjes (ook wel onglette genoemd) in z’n geheel gebraden op de bbq, temperatuur mag laag en het vlees zo’n 20 minuutjes braden. Vlees op de snijplank even laten rusten. Vervolgens kruiden met de steakkruiden van “man with te pan” (bij ons verkrijgbaar, echte aanrader!), in reepjes snijden en uitserveren met salade en truffelmayonaise. JUM JUM! Voor de kinderen hadden we overigens een lekker broodje hamburger!