Preloader

Slagerij Jilles Kramer


Sinds 2003 exploiteren we onze winkel in Broek op Langedijk. Beiden opgegroeid in deze omgeving, een fijne locatie, is Langedijk ons niet vreemd.

0226-312618 info@jilleskramer.nl Marktplein 7, 1721 CK Broek op Langedijk

Blog

Kerst bij Slagerij Jilles Kramer!

Nog 15 dagen voor Kerstmis… Heerlijke dagen om, als het kan, thuis te zijn, of bij familie of vrienden. Om spelletjes te doen met elkaar, even erop uit, wandelen in het bos, haardje aan, lichtjes aan van de kerstboom, vuurkorf laten branden in de tuin, muziekje luisteren, kinderen die kerstvakantie hebben, en op school al kerst hebben gevierd, gewoon even tijd hebben voor elkaar, de één in z’n kerstbeste pak, de ander in huispak, lekker waar je zin in hebt, monopoly spelen, en risk, keezen, relaxen en veel gezelligheid…
De decembermaand is in de Slagerij een bijzondere maand. Want daags voor kerst worden de kerstbestellingen opgehaald. Eén keer in het jaar is het bijzonder druk in de Slagerij, want met Kerstmis willen de meeste mensen gezellig thuis eten. Heerlijke kerstrecepten worden gemaakt, kalkoenen worden gebraden, heerlijke rollades, lekkere biefstukken, stukken rosbief en heerlijke kalfsribeye worden klaargemaakt, om te kunnen genieten met elkaar tijdens het kerstfeest. Het hoort erbij, het is traditie, en niemand vindt dat erg, met Kerstmis genieten met elkaar. Onze Slagerij is in de decembermaand te klein, daarom hebben we een koelcontainer buiten staan, zodat we ruimte hebben om alle bestellingen weg te zetten. De slagers hebben het beste vlees bij de boer besteld. Als je de slagers Marcel, Jilles en Jan over het rundvlees hoort praten, dat is echt enthousiaste slagers-praat, kom gerust eens kijken en praten met de slagers aan het blok!
Het kerstrooster voor onze medewerkers is inmiddels bij hun bekend, hoewel we de drukte niet helemaal kunnen inschatten, hebben we toch al een aardige planning, waarvan we hopen dat het allemaal weer succesvol zal verlopen. Vorig jaar hebben we voor het eerst een speciale kerst-routing voor de klanten laten maken. Dit jaar gaat Krystel dat weer voor ons verzorgen. Het geeft veel duidelijkheid voor de klanten, wat rust brengt in de winkel, en ziet er ook nog eens heel sfeervol uit.
De klanten geven bij onze verkoopsters aan dat zij een bestelling op komen halen, we kijken welk ordernummer bij de bestelling hoort, het nummer appen we naar René, René pakt in de container de bestelling, en geeft deze mee aan van zijn runners, Tijn en Marijn, deze jongens brengen de bestelling bij Saskia en Mandy, deze verkoopsters staan bij de “Finish”. Onze klant die de bestelling komt ophalen, kan ondertussen vleeswaren, salades en worst bestellen aan de toonbank, en bij de “Finish” rekent Saskia of Mandy met de klant af. En wenst u hele fijne, gezellige, relaxte, maar vooral smakelijke feestdagen!
Ondertussen blijven Marja en Manon de toonbank vullen, en last-minute bestellingen maken, Anouk en Natascha zijn verantwoordelijk voor de hapjes-, saladeschotels en vers gesneden carpaccio-schoteltjes, Ruben hoeft deze dag alleen maar filet americain te maken, Annouska is chef oven, en zorgt dat er gebraden kippenboutjes en warme grillworst is, Jilles en Marcel maken nog een rollade, snijden een côte de boeuf en zijn er om advies te geven aan de klant, Dyonne, Eva, Suze en Merel snijden vleeswaren, pakken het in, en staan er om onze klanten te helpen, Josan en Ingena houden ondertussen in de gaten of alle klanten inderdaad goed geholpen worden en communiceren tussen verkoop en de rest. Amber doet de afwas, en voorziet onze klanten van een plakje grillworst. Aiden is rechterhand van Marcel, en van Jilles. En Lisa en Linda zorgen dat de salade-schalen in de toonbank mooi gevuld zijn, en voorzien de hele crew van koffie, thee, soep, broodjes, tulband en kerststol.
En altijd, ieder jaar, is er een bestelling zoek, of is er een bestelling niet duidelijk geweest, en gaan we dat gewoon weer oplossen, en als het nodig is bezorgen we het even.
Het is altijd een tijd in de Slagerij die vraagt om goede voorbereiding, en om heel hard werken, maar met ons team gaat het zeker lukken, en hebben we er gewoon weer ontzettend veel zin in! Kom maar op met de kerstbestellingen, we staan heel graag voor iedereen klaar!